Iliana

Numele meu este Iliana, am 29 de ani și lucrez ca educatoare. Pasiunea mea este Psihologia, domeniu în care am făcut și studii. Pentru a-mi cultiva pasiunea am început, în vacanțele de vară, să fac voluntariat pentru AITA (Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism). În prezent, colaborăm la organizarea grupului de socializare în cadrul proiectului Servicii pentru familiile care suferă de autism. Grupul Respiro este o activitate unde copiii cu TSA (Tulburări de Spectru Autist) pot participa gratuit. Organizăm diverse jocuri de mișcare, jocuri cu text și cântec și alte activități distractive, care să le dezvolte abilitățile motrice, de relaționare și comunicare, având ca scop o mai bună integrare a acestor copii în cadrul unităților de stat.

Sentimentul de împlinire pe care îl ai atunci când ajuți pe cineva care are nevoie și echipa cu care lucrez la AITA au fost principalele motivații pentru care am continuat să fac voluntariat.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat din voluntariat ar fi acela că și cel mai mic lucru contează, iar voluntariatul este o modalitate foarte bună de a cunoște lumea și pe tine însuți mai bine.

Pentru mine voluntariat înseamnă pozitivism, creativitate și mărinimie.