Gabi

Sunt Gabi Solomon și am 29 de ani. Cea mai mare pasiune a mea este alergarea și sportul în general și încerc prin proiectele în care sunt implicat să infectez cu acest “microb” cât mai multe persoane. Concret, sunt implicat în mai multe evenimente sportive, în unele am rol de organizator, în altele de consultant sau de voluntar. La multe dintre acestea, precum Transmaraton1000km Balkan Charity Challenge sau Maratonul și Semimaratonul Internațional București susțin cauze caritabile.

Nu mi-am propus niciodată să fac voluntariat în mod programat, lucrurile au venit natural. Când am alergat primul maraton am intrat în legătură cu cei de la Ro Club Maraton. În timp, văzând evenimentele extraordinare din alte ţări, am mers la președintele clubului și i-am zis: “Hai să facem și noi!”. Asta înseamna pentru mine că îmi asumam răspunderea să organizez aceste evenimente voluntar.

Încă de la primele evenimente în care am fost implicat, am încercat să susțin și o cauză caritabilă, ceea ce îmi aducea o motivație în plus mie și participanților. Am încercat să sprijin cauze din mai multe domenii: Viitor PlusUnited WayMotivation România, Hospice Casa SperanțeiAsociația PavelSalvați Copiii și altele. Pentru că e dificil să alegi din multitudinea de cauze am plecat încă de la început cu un criteriu important pe care l-am respectat în toate proiectele: am ales cauze cu istoric şi credibilitate care să aibă proiecte precise cu rezultate cuantificabile în termeni de impact social. Tocmai implicarea aceasta caritabilă şi cauzele susţinute m-au motivat să fac voluntariat: după ce mi-am atins anumite limite de performanță sportivă, simțeam nevoia de o motivație mai puternică și am găsit-o în susținerea cauzelor caritabile. Acest lucru m-a ajutat să fac un pas înainte către probe de anduranță mai mare, pentru că, în orice moment când îmi venea să mă opresc, mă gândeam la cei pe care îi susțineam și care depindeau de ajutorul meu.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat din voluntariat a fost să lucrez cu oamenii. Ce am avut de câștigat din voluntariat a fost în primul rând că am cunoscut oameni cu adevărat extraordinari. Oameni care te inspiră, te motivează și îți transmit optimism.

Voluntariatul pentru mine înseamnă: dăruire, satisfacție deplină și Oameni, cu O mare.