Ada

Bună! Mă numesc Alexandra Vlad, dar toată lumea mă știe drept Ada. M-am născut în Onești, orășel mic de provincie din județul Bacău. Am început să fac voluntariat la “modul serios” undeva prin 2005 punând umărul pentru a înființa Asociația de Tineret Onestin. Ne-am dorit de la bun început să dăm o șansă tinerilor din Onești, printre care mă număram și eu, să facă altceva decât școală-casă. Am început cu un cor și ne-am extins peste ani cu cursuri de teatru, activități sportive, schimburi de tineri și activități caritabile. Fiecare experiență nouă m-a făcut să mă descopăr, să aflu cine sunt eu.

În 2007, am ajuns pentru prima dată în viața mea la un training. Aveam 18 ani și eram pregătită să îmi iau notițe, însă nu a fost cazul. Acela a fost primul meu contact cu educația non-formală, un concept nou pentru mine cea de atunci. Era exact ceea ce căutam, o metodă de a învăța din propriile mele experiențe.  Au mai urmat alte activități care m-au ajutat să văd cât de important este aportul fiecăruia în schimbarea comunității în care trăim, indiferent de cât de mică ni se pare nouă propria contribuție.

În vara lui 2012 am început să mă implic activ și în București. A fost o vară cât se poate de plină de noi experiențe: Țara lui Andrei, Clubul de vacanță Hospice și Tabăra de supraviețuire Onestin, la care am primit bonus un training în Ungaria, despre lucrul cu tinerii.

Mi-aș dori să pot să vă dau un citat care să vă inspire și să vă facă să încercați voluntariatul.
Dar mai simplu e să vă spun că oricine poate face bine și că voluntariatul face viața mai frumoasă, atât pentru ceilalți, cât și pentru voi.