Despre noi

 

To envision înseamnă a-ţi imagina un lucru bun cu şanse mari de a deveni realitate. Am ştiut de la bun început că, pe lângă prietenie şi timpul petrecut în sectorul nonguvernamental, pe noi ne leagă ca echipă ceva la fel de puternic – dorinţa de a schimba ceva în comunitatea în care trăim, de a contribui activ la transformarea acelui exerciţiu de imaginaţie şi optimism într-o realitate cotidiană.

Claudiu Antal

Social Media Jedi

Încă student şi cu planuri măreţe, văd în jurul meu o mulţime de oportunităţi de „mai bine”, dar și de „mai rău”. Totuşi, aleg să le caut pe cele din prima categorie şi încerc să lupt pentru a le alunga din perspectivă pe cele dintr-a doua. Simt că am multă energie şi caut să o folosesc cu cap pentru a-mi atinge scopul – de a mă dezvolta pe mine pentru a putea aduce valoare comunităţilor din jurul meu. Fiindcă ştiu că schimbarea începe cu noi, iar potenţialul este acolo.

Nu avem încă „o ţară ca afară”, dar daca nu o vom construi noi, atunci cine?

Constantin Negruț

Brand Magician

De multe ori mi-e greu să găsesc un mod potrivit de a mă prezenta. Decât să încep cu construcţia clasică – 27 ani, inginer constructor angajat în IT şi venit dintr-un oraş mic de provincie – ar fi mai bine să încep cu a spune că am intrat în sectorul non-guvernamental prin 2005 în Oneşti punând umărul la înființarea primului ONG cu adevărat activ la nivel local, Asociaţia de tineret ONESTIN, al cărui prag l-au păşit de atunci mai bine de 800 de tineri. Şi de 8 ani de zile învăţ, cresc şi descopăr cine sunt, în încercarea de a contribui la schimbarea pe care toţi şi-o doresc. De la coordonator de voluntari am ajuns să fac ceea ce cred că mi se potriveşte mai bine, să mă joc cu linii, culori, cuvinte și idei.

constantin.negrut@envisionromania.orgLinkedinFacebook

Andrei Chirtoc

Projects Conductor

Sunt mândru ca sunt Român când mă gândesc că m-am născut într-o țară cu o limbă, o cultură, un fel de a simți foarte frumoase, cu resurse naturale bogate și locuri rupte din rai, cu oameni frumoși și de o inteligență de multe ori frapantă. Nu sunt mândru că sunt român când văd lipsa de recunoștință cu care tratăm toate aceste bogații pe care le avem, incapacitatea de a ne depăși condiția, lipsa de perspectivă și felul nostru balcanic de a rezolva problemele, total neproductiv pe termen lung.

Am cel puțin două motive pentru care m-am implicat în proiectele Envision: sentimentul de împlinire pe care îl ai când poți să îi ajuți pe cei care au nevoie de sprijin și nevoia organică de a schimba ce mă face să nu pot simți deplin, fără urmă de îndoială, mândria de a fi român.

andrei.chirtoc@envisionromania.orgLikedInFacebook

EnViziunea noastră

Misiune

Ne propunem să contribuim la dezvoltarea unei societăți armonioase în care oamenii să fie și să se simtă parte a comunităților în care trăiesc, implicându-se activ și responsabil în viața acestora.

Cum?

  • prin programe de informare, educare și conștientizare în ceea ce privește importanța implicării sociale a indivizilor în dezvoltarea durabilă a comunităților;
  • prin promovarea voluntariatului și a cetățeniei active;
  • prin proiecte care contribuie la dezvoltarea mediului non-guvernamental, generator de schimbare cheie la nivel comunitar

Viziune

O Românie în care fiecare actor social să aibă o contribuție asumată și activă la dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiește.

Valori

Implicare socială: dedicând o parte din timpul, energia sau resursele proprii pentru a da ceva înapoi comunității în care trăiești și te dezvolți, contribui la creșterea calității vieții tale pe termen lung, a familiei tale și a generațiilor următoare.

Responsabilitate: a fi responsabil în tot ce faci este prima dovadă că ai o viziune pe termen lung și că înțelegi adevăratul sens al libertății, anume că libertatea ta se întinde până la libertatea celuilalt și că acțiunile tale lasă amprente asupra celor din jurul tău și asupra comunității în care trăiești.

Egalitate de șanse: meritocrația și absența discriminărilor de orice fel sunt semne primare de sănătate pentru o societate democratică. Ne dorim ca acestea să devină realități definitorii ale societății românești.

Bun simț: pentru că este liantul tuturor celorlalte valori.