redirectionezdoilasuta.ro

 

Chiar dacă nu ai timp sau nu ai destule resurse financiare să faci mai mult pentru comunitate, prin intermediul prevederii 2% poți face o diferență ajutând organizațiile nonprofit să devină ambasadorii schimbării pe care ţi-o dorești în comunitate, fără nici un cost din partea ta.

După aproape 10 ani de la apariția prevederii 2%, în 2012, doar 24% dintre contribuabili au redirecționat, iar numărul acestora este în ușoară scădere față de anul precedent. Oportunitatea de schimbare este foarte mare!

2% pentru schimbare cu platforma dedicată redirecţionezdoilasută.ro este un proiect al cărui scop este promovarea prevederii 2%. Pe redirecționezdoilasuta.ro am căutat să traducem textul sec al mecanismului legal într-un limbaj cât mai atractiv, mai prietenos și pe înțelesul tuturor. Site-ul conține și o hartă a organizațiilor din România, de unde utilizatorul poate descărca direct formularele 230 și 200 pre-completate, ușurând astfel procesul de redirecționare.

redirecţionezdoilasută.ro este și un instrument, adresat în special organizațiilor mici, fără putere de promovare, dar nu numai, pentru a-și face cunoscute proiectele. Ne dorim ca proiectul nostru să devină o resursă de materiale și informații pentru celelalte organizații, pe care să o poată utiliza în eforturile lor de a crește numărul celor care fac uz de această prevedere legală.

În 2013 campania a susținut cauza autismului și cele peste 50 de organizații care luptă cu această afecțiune în România. În 2014 ne propunem să lărgim aria cauzelor susținute și să creștem mediatizarea campaniei, încât aceasta să devină un teaser de conștientizare care să susțină campaniile individuale ale organizațiilor guvernamentale la nivel local.

Nu e adresăm cu acest proiect și organizațiilor cere ne dorim să devină, la rândul lor, mai conștiente de necesitatea unui efort comun pe termen lung în ce privește schimbarea viziunii asupra mediului ONG și a creșterii gradului de implicare socială a publicului căruia i se adresează.

Pentru mai multe detalii despre proiect accesează www.redirectionezdoilasuta.ro.